SYNSUNDERSØGELSE FOR KONTAKTLINSEBRUGERE:
fordelene
Christina Chan
er optometrist med egen praksis i Ontario, Canada.
Her giver hun gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af din øjenundersøgelse.
Almindelige synsundersøgelse
hvor ofte bør man få tjekket sine øjne?

Så ofte som din øjenlæge/optiker anbefaler det. Han/hun vil sikre, at du ser så klart og komfortabelt som muligt.

Sunde øjne handler ikke kun om at kunne se 20/20. Ved en øjenundersøgelse vil øjenlægen/optikeren også tjekke dine øjnes overordnede helbred.

Får du dine øjne tjekket regelmæssigt, sikrer du, at du har det bedst mulige syn, og at dine øjne er sunde og raske.
Din øjenlæge/optiker vil også tale med dig om dine kontaktlinsevaner, som er vigtige for vellykket brug af kontaktlinser og din samlede oplevelse af kontaktlinserne.

SÅDAN VÆLGER DU DE RIGTIGE LINSER
Er de behagelige? Ser du godt med dem?

En synsundersøgelse er en udmærket anledning til at tale med din øjenlæge/optiker om dine kontaktlinser.

Mange af mine patienter fortæller, at de er tilfredse med deres kontaktlinser, men tilføjer så, at de er nødt til at bruge øjendråber; forkorter den tid, de bruger linserne; eller finder accepterer ubehaget sidst på dagen.

De giver deres egen livsstil skylden.

Fortæl det til din øjenlæge/optiker, hvis dine kontaktlinser ikke føles behagelige at bruge, eller det bare ikke fungerer for dig. Ofte er det muligt at finde en alternativ løsning. Forbedrede funktioner såsom øget åndbarhed, High Definition Optics og blødere materialer kan give dig noget, du aktuelt ikke har. Sommetider kan det være noget så enkelt som at prøve en anden kontaktlinse.

Få mest muligt ud af synsundersøgelse

Den bedste måde at få en positiv oplevelse med kontaktlinser på er at fortælle din øjenlæge/optikeren om dit syn og dine behov for komfort samt eventuelle andre spørgsmål til dine øjnes sundhed.

Det er vigtigt, at du fortæller om dine krav til dit syn – bruger du for eksempel mange timer ved computeren, eller dyrker du sport?

De fleste patienter ønsker ikke at gå på kompromis i deres liv, men at gøre det, de har lyst til. Her er et godt syn et krav.